- Annonse -

17.mai-feiringen planlegges i år som i fjor. Men det er stadig større kamp om musikkantene.

Tekst: Henning Log
Foto: Gausdal kommune

I Gausdal er det ingen felles 17.mai-komite. Hver grend har sin egen komite, men i god tid før nasjonaldagen inviterer kommunen til et møte med de ulike aktørene. Det er Edel Klaape-Aasdal, enhetsleder kultur- og informasjonsutvikling som inviterer til møtet og som koordinerer og setter sammen programmet for hele kommunen.

-De ulike komiteene deltar. Det samme gjør musikkforeningene, speiderne og så videre. Alle som har slike roller i 17.mai-feiringen deltar, og når vi møtes så tar vi i utgangspunkt i fjorårets program. Årets program ble tilnærmet likt det i fjor, forteller Edel Klaape-Aasdal.

Det legges ikke opp til noen overraskelser, med andre ord. Tidspunkter, oppmøtesteder og innhold i de ulike arrangementene blir i år som i fjor. Musikk blir det selvsagt, men etterspørselen er noe større enn tilbudet.

-Når vi setter sammen programmet så handler det mest om hva musikkforeningene har kapasitet til. Alle vil ha musikk i togene sine, ved flaggheising og slikt. Musikkforeningene klarer å oppfylle de aller fleste ønskene, men ikke absolutt alt. Tidligere hadde de kapasitet til å spille i Svatsum og Olstadgrenda. Det går ikke lenger, sier Klaape-Aasdal.

Tidligere var det tre musikkforeninger, nå er de blitt til to etter at musikkforeningene i Follebu og Vestre Gausdal slo seg sammen. Med Østre Gausdal Musikkforening på laget blir det en lang dag for musikkantene som starter feiringen med flaggheising om morgningen og som avslutter med festkonsert i kulturhuset om kvelden.

- Annonse -