- Annonse -

Det oppsto en svært dramatisk situasjon i formiddag da bygdahuset Heimly i Øvre Svatsum var nær ved å bli tatt av vannmassene.

Tekst: Henning Log
Video: Olaf Sønstegård

En video fra Olaf Sønstegård viser hvor dramatisk situasjonen var da bekken Surta vokste seg enormt stor i løpet av noen få timer.

 

 

– Akkurat nå er vannstanden på vei ned, så det har roet seg litt. Bygdahuset er reddet, men det ser ut som det har fått noen skader, forteller Olaf Sønstegård. Han legger til at Øvre Svatsum nå er mer eller mindre isolert. Veier er stengt, strømmen er borte, og det har til tider vært problemer med mobildekningen.

Det var snarrådig innsats fra bygdefolket som gjorde at katastrofen ble avverget. Tre gravemaskiner ble brukt i arbeidet. To av førerne var Einar Simen Bergslien og Martinius Bækken.

– Det er naboeiendommen til bygdahuset, Løvlund, som synes mest på videoen. Også her var det dramatisk med tanke på at vannet kunne tatt med seg bolighuset, forteller Sønstegård.

Også Johannes Nordgården var i nærheten da bekken Surta var på sitt høyeste.

-Vannstanden begynte å øke i går kveld, og så ble det bare mer og mer vann utover natta.  Jeg har aldri sett Surta så stor noen gang. Det tror jeg ingen andre har gjort heller, sier Nordgården.

- Annonse -