- Annonse -

Førstkommende lørdag feirer Østre Gausdal Musikkforening at det er 130 år siden foreningen ble stiftet.

Tekst: Henning Log

 

-Vi begynner å bli voksne, konstaterer musikkforeningens leder, Lars Petter Sveen.

Sist gang det ble arrangert stor jubileumskonsert var ved 125-årsmarkeringen. Nå er det altså duket for nok et arrangement, som i løpet av dette året markerer seg som et av de aller største i regi av musikkforeningen.

-Dette er noe av det største vi gjennomfører i år. Det vil selvsagt være kjempehyggelig om vi klarer å fylle kulturhuset på lørdag. 200 solgte billetter er målet, forteller Sveen.

Klokken 19.00 braker det løs med en konsert som ifølge Sveen må kunne sies å være todelt.

– Den første delen er litt korpshistorisk, hvor vi spiller låter fra noen sentrale årstall og ulike tidsperioder. Dette er musikk som ble mye spilt i disse tidsepokene. Den andre delen er en mer showpreget forestilling hvor artisten Ida Marie Ringerud er gjest. Hun er jo svært aktuell om dagen, og blir en viktig aktør for oss. Vi håper at både jubileet og spesielt Ida kan hjelpe oss med å fylle kulturhuset, sier Sveen.

Musikkforeningen har nådd en høy alder, men det legger ingen demper på verken aktivitetsnivået eller rekrutteringen.

-Vi har rekruttert en god del musikere fra området rundt Gausdal, med flere medlemmer fra spesielt Lillehammer-området. Vi er en gjeng som trives godt i lag, og det er det nok mye av grunnen til at folk ønsker å være med i musikkforeningen, avslutter Lars Petter Sveen.

- Annonse -