- Annonse -

Tekst og foto: Gausdal Historielag

Da Gausdal Historielag arrangerte en «markvandring» søndag 4.juni, var det i alt 50 som møtte opp. Mange for å gå en tur i det grønne og frodige landskapet, men også for å få en omvisning på  kapteinsgården Bauker .

Det var Anders Bjørge som var kjentmann og fortalte om Skjervågåbakkan, og folk og steder der. Også kjent som «Åndsreppen».

Svein Fyksen, nestleder i Gausdal Historielag, med eierne på Bauker.

Bauker har de fleste et forhold til. Noen har feiret bryllupet sitt der, eller har hatt andre selskaper. Etter flere år som pensjonat, var det et kurssenter for Mandala -senteret fra 1980 til 1993.(Eiere: Harald og Benedicte Thiis). For så å bli mottakssenter for bosniere, og seinere asylmottak. Eier i den perioden var Jan Theodor Solberg. Fra 2005 var det Marie Christine Knagenhjelm og Tore Bernt Langnes som brukte stedet til bolig.

Nåværende eiere
Ekteparet Katinka Von Der Lippe og Hans Bernhard Biserød   kjøpte Bauker i 2016, og har siden det lagt ned mye penger og arbeid på restaureringsarbeid. De bor i Oslo, men bruker all fritida si her. Siden kapteinsgården er fredet, kommer det godt med at Hans Bernhard er arkitekt og Katinka er designer. Og at de hele tiden har hatt tett samarbeid med lokale håndverkere og Fylkeskonservatoren.

Og at samarbeidet mellom dem har fungert, er helt sikkert. De som hadde tatt turen kunne gå rundt og beundre arbeidet som var lagt ned. Det er helt sikkert at Bauker har blitt et flott sted!

- Annonse -