- Annonse -

Enkelte omtaler den som «Follebus fineste boligtomt», men det har vist seg vanskelig å finne kjøpere. Nå er området tegnet og prosjektert på nytt.

Tekst: Henning Log

For få dager siden ble salgsplakaten satt opp.

Den aktuelle tomta ligger rett ved YX Follebu. Historikken som utbyggingsområde er lang. Allerede i 2011 ble det utarbeidet en detaljreguleringsplan for det som den gang ble kalt «Byparken Follebu». Området har vært omprosjektert flere ganger. Nå sist ved Nordbohus Innlandet som ikke bare har tegnet inn nye boliger, men også kommet opp med et nytt navn. I dag heter det «Follebuhaugen». Som navnet tilsier er dette en aldri så liten utkikkstomt i Follebu, og av enkelte vurdert som en av tettstedets fineste tomter med sentral beliggenhet.

Planen er å bygge tomannsboliger og firemannsboliger.

-Follebuhaugen er et prosjekt vi i Nordbohus Innlandet har brukt en periode på å omprosjektere. Vi har nå kommet frem til et prosjekt som kan passe for folk flest, hvor vi har to typer boliger. Foreløpig har vi kun annonsert med at boligene kommer for salg. Salgsstart vil bli før sommeren, sier boligkonsulent Inger Elise Sveen

Det ble nylig satt opp en salgsplakat på nedsiden av tomta, med god eksponering mot Gausdalsvegen.

Tomannsboligen med leiligheter på 50 kvm.

– Vi har totalt 12 enheter for salg, i to forskjellige størrelser. Det er prosjektert to tomannsboliger, og to firemannsboliger, forteller Inger Elise, som legger til at prisene starter på 2.498.000 kroner.

Antallet boliger er akkurat det samme som da prosjektet het «Byparken», men da var det planlagt tre  4-mannsboliger.

-Nå tilbyr vi blant annet en bolig som Nordbohus Innlandet selv har utviklet. Boligen bygger på konseptet «simple living», som går ut på å ikke ha mer plass enn det du bruker, men likevel ha nok plass til det du trenger, sier Inger Elise Sveen.

Boligen med navnet LILLO innebærer at du får et hus på størrelse med en leilighet. Bruksarealet er  på i underkant av 50 kvm, med to soverom, bad med plass for vaskemaskin, åpen stue- og kjøkkenløsning.  I motsetning til en leilighet i et tradisjonelt leilighetsbygg, slipper du å tenke på naboer over eller under deg, er et av salgsargumentene for å velge denne boligtypen. På Follebuhaugen er boligen tenkt bygd som en tomannsbolig.
Firemannsboligene vil bli på ca.  72 kvm.

-Allerede nå har vi en del som har meldt interesse for prosjektet. Igangsetting av bygging vil skje etter hvert som enhetene blir solgt. Vi ser for at tomannsboligene med Lillo blir første salgstrinn, og her må vi selge en enhet av to for å sette i gang, sier Inger Elise Sveen.

- Annonse -