- Annonse -

Gausdal Røde Kors gjennomførte nylig en større øvelse på Skeikampen. -Det må stadig trenes og øves, understreker Røde Kors-leder Bjørnar Hårstad.

Tekst: Henning Log. Foto: Røde Kors

I fjor vinter ble det gjennomført en tilsvarende øvelse i Øyer. Den gang, som nå, deltok hjelpekorpsene i Øyer, Ringebu og Sør-Fron. Og Gausdal, selvsagt.

-I år var det vi som tok initiativ til øvelsen. I tillegg til hjelpekorpsene deltok også tre personer fra Norske redningshunder, forteller Hårstad, som understrekes at det stadig må trenes og øves.

-Ikke minst fordi det stadig kommer til nye medlemmer, sier Hårstad.

Røde Kors-leder Bjørnar Hårstad

Øvelsen på Skeikampen innebar leting etter tre personer som var meldt savnet av familien etter skitur rundt Skeikampen, eventuelt en tur over Slagsfjellet/Skardbua. Det skulle vise seg at alle tre var tatt av et snøskred.

– Vi hadde med de hjelpekorpsene som sokner inn mot Skei. Hadde dette vært en virkelig hendelse, så er det disse korpsene som vil bli varslet. Selv om alle fikk beskjed om at det bare var en øvelse, så kaller vi inn så tett på øvelsen som overhodet mulig. Det er for at det skal være så realistisk som mulig, forteller Hårstad, som legger til øvelsen ikke bare dreide seg om søk.

-Skredsøk er en ting, men det er også viktig å øve på pasientbehandling i etterkant. Utgraving av pasient og ivaretagelse helt til ambulansen kommer, det er også en viktig del av en slik øvelse, sier Hårstad.

- Annonse -