- Annonse -

Arbeidsstokken ved aktivitetssenteret i Flatavegen i Forset har gjennom mange år produsert og solgt store mengder tennbriketter bestående av avispapir, dyppet i parafin. Men nå er de på gang med et helt nytt produkt.

Tekst og foto: Henning Log

Svein Ihrstad viser at det det nye produktet egner seg godt til opptenning.

En av de som skal jobbe med det nye produktet, er Svein Ihrstad. Han kan fortelle at produktet er tennbriketter bestående av kongler og stearin.

-Vi har godt med kongler, men vi trenger stearin, lyder oppfordringen fra Svein.

– Vi tar imot alt vi kan få, supplerer Nina Halvorssen. Det var hun som lanserte ideen til det nye opptenningsproduktet.

– Vi skal fortsatt lage opptenningsbriketter av avispapir. Men det er ikke alle her som kan være med å rulle papiret, derfor kom vi på tanken om å bruke kongler som alle kan være med å dyppe i stearin, forteller Nina.

Nå kunne også konglene blitt dyppet i parafin, men prisen har gått kraftig opp, og det er noe av bakgrunnen for at man ønsker seg stearin.

-Det spiller ingen rolle hva slags stearin det er.  Om det er lysestumper eller rester fra telys går ut på det samme. Vi kan bruke alt, sier Nina Halvorsen.

De som har rester av stearin liggende, kan enten levere det i Flatavegen 21, eller på Gjenbruket i Follebu. Servicetorget på kommunehuset kan også ta imot.


Det er allerede utført et godt stykke arbeid for å kunne starte opp med det nye produktet. Arbeidsstokken i Flatavegen har vært på tur i området ved Hunderfossen og plukket sekk på sekk med kongler. Etter det har konglene blitt tørket, før de nå er klare for dypping i flytende, «resirkulert» stearin.

-Til slutt vil vi pakke inn konglene i cellofan. Dette skal bli et litt eksklusivt produkt, lover Nina Halvorsen.

- Annonse -