- Annonse -

Både bygdefolk og tilreisende skryter av hvor ryddig og velstelt det er blitt på områdene rundt nærbutikken i Øvre Svatsum.

Tekst og foto: Henning Log

Fra vest til øst. Paul Kristian Eldevik fra Sunnfjord har slått rot i Gausdal.

– Skriv litt om Paul. Han gjør en kjempejobb, lyder oppfordringen fra sambygdinger som daglig ser hvor stor innsats som legges i å holde uteområdene i orden. Hovedpersonen selv har ord på seg for å være svært nøye med nær sagt alt han gjør. «Her blir det klipt rundt hver eneste busk og hver eneste stein», lyder omkvedet. Slik har det ikke bestandig vært.
-Tidligere så det ikke så bra ut. Det ble klipt, men bare der man kom til med plenklipperen. Det ble ikke brukt kantklipper, slår Paul Kristian Eldevik fast. Han er opprinnelig fra Sunnfjord, men var godt kjent i distriktet gjennom mange år før han valgte å flytte til Gausdal.

– Jeg har jaktet hare på Lillehammer siden jeg var 18 år gammel, slår Paul fast, før han medgir at det er mer enn bare hare som har lokket ham til Gausdal og Svatsum.  Paul er samboer med butikksjef Lise Thingvald. Det har han vært de siste fem årene.

Vestlendingen legger ikke skjul på at han stortrives med både det ene og det andre i Gausdal; ikke minst fordi han også er en ivrig fisker, både sommer og vinter.
– Det blir ikke tid til å fiske når det er så mye å drive med her, smiler Paul, som foruten plenklipping har revet opp en haug med gamle busker og plantet nye, han har snekret benker, og han har laget nye blomsterkasser. Nesten alt er gjort utenfor rammen av den knøttlille stillingen han har som altmuligmann i og utenfor butikken.

– Jeg hjelper også til når det kommer nye varer. Men snart er det åpning av kiosken og kafeen. Jeg får sette i gang med å klippe litt der også, avslutter Paul.

- Annonse -