- Annonse -

Gled deg til hardrock på Bødal bygdahus når AC/DC-tributebandet Black Ice fra Gausdal entrer scenen i oktober. – Det var her det hele startet, sier bandmedlem Stian Elvestrand.

Tekst: Henning Log

Er du fan av det australske rockebandet AC/DC, men ikke hatt muligheten til verken å se eller høre originalen på scenen? Da setter du av lørdag 7.oktober når «kopien», tributebandet Black Ice er tilbake på Bødal bygdahus. Flere av bandmedlemmene har fortsatt friskt i minne konserten fra 2008 da mer enn 300 personer løste billett.

-Det var spesielt, ikke minst fordi dette var så godt som den første, store konserten vår.  Det var masse folk og kjempestemning. Når vi nå feirer 15-års jubileum, så vi fikk vi lyst til å legge jubileumskonserten til det stedet hvor det hele startet, forteller Stian Elvestrand. Han var med og stiftet bandet, var ute en liten periode – før han for få år siden var tilbake igjen.

Seks av bandmedlemmene på Skeikampenfestivalen. Magnus Lilleengen, Stig Kampesveen, Stian Elvestrand, Kenneth Melbø, Kurt Ekerhaugen og Kenneth Aspeslåen.

– Jeg har trua på at vi skal klare å fylle bygdahuset en gang til, selv om det etter pandemien er litt vanskeligere å arrangere konserter. Men vi håper og tror at det skal la seg gjøre, sier en optimistisk Stian ”Phil” Elvestrand

På repertoaret står kun låter fra AC/DC.
– Det er det vi har reist rundt med i alle disse årene. Litt utskifting av medlemmer har det vært, men fire av oss er fortsatt igjen fra starten av,  forteller Elvestrand.

Bandet består i dag av: Magnus “Angus” Lilleengen, (gitar), Kurt “Brian” Ekerhaugen (vokal), Kenneth “Malcolm” Aspeslåen. (gitar og vokal), Kenneth ”Cliff” Melbø (bassgitar) og Stian ”Phil” Elvestrand (trommer).

-Stig Kampesveen gikk ut av bandet får to-tre år siden, og ble erstattet av Kenneth Aspeslåen. Men vi legger opp til at Stig, som var med fra starten, blir med på konserten. Vi har også håp om å få med en tidligere trommeslager som heter Knut Berntsen. Planen er at alle som har vært medlem av Black Ice skal delta under jubileumskonserten, sier Elvestrand, som legger til enda et navn: Kent Rune Bergum.

– Han var også trommeslager, så i alt har tre trommeslagere vært innom bandet.

Siste konserten var på Skeikampenfestivalen i fjor høst.  

– Vokalisten i AC/DC anstrenger seg ganske mye når han synger, så det er en litt krevende øvelse for stemmen.  Derfor har vi hatt et lite opphold. Men vi hadde en øvelse for litt siden, og vokalisten er i form igjen, forsikrer Elvestrand.

Gjennom årene har Black Ice vært et ettertraktet tributeband. Etter konserten i Bødal gikk det raskt oppover med karrieren, men når sant skal sies så er det et annet sted og en annen arrangør som skal få æren for debutkonserten.

-Det var meningen at den aller første konserten skulle være i Bødal, i september. Men allerede i juni spilte vi noen låter på festivalen Låverock i Auggedalen, så vi må vel si at det var det første stedet vi opptrådte, medgir Elvestrand.

Da Black Ice spilte på festivalen Bagn Rock i fjor, ble det annonsert med «Black Ice høres ut som AC/DC! «Angus» kjører på i kjent duck-walk-stil, SG-gitaren trakteres med stolthet og dyktighet, og bruker scenen til det fulle. «Brian» som kjent med sixpence, singlet og skjorte. Synger svært nærme sånn Brian Johnson gjorde på 80- tallet. Resten av bandet er «Solid as a Rock» og får hele «sirkuset» til å rulle som et lokomotiv!»

Ingen dårlig attest det, men så har da også bandet gjennomført et stort antall konserter og innarbeidet seg mye rutine.

-Og nå gleder vi oss veldig til å spille i Bødal, sier Stian Elvestrand.

- Annonse -